De Beel | De Beel - Uw vastgoed in Diest, vlakbij Leuven
De Beel is een energiezuinig project met fraaie, hedendaagse architectuur in een groen kader. Het project huisvest 50 kwaliteitsvolle luxe-appartementen, elk voorzien van een ruim buitenterras of tuin op gelijkvloerse verdieping. Naast de unieke locatie en architecturale vormgeving, heeft park De Beel nog veel meer te bieden. Het project is onder meer uitgerust met een ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling. De ideale ligging met prestigieuze uitstraling, de appartementen met een ruim terras of tuin maken van Park De Beel een uitstekend woonproject een een steenvaste investering voor de toekomst!
Diest, Leuven, vastgoed, appartementen, ERA, De Piramide, PSK architecten, architecten, claar, visualisaties, visualisatie, rendering, park, natuur, groen
16593
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16593,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.3,vc_responsive

Architecturale kwaliteit

Een project op menselijke schaal

Het woonproject De Beel vormt een samenhangend ruimtelijk en functioneel geheel waarbij een open architectuur gecombineerd wordt met rustgevend groen.

Elke woonblok is uitgepuurd tot in de details zodat de architectuur de omgeving nooit domineert. Dit geeft het grote voordeel dat het langs alle zijden gelijkwaardig benaderd kan worden zonder dat er een voor- of achterzijde ontstaat.

De oriëntatie van elk appartement werd zorgvuldig naar het zuiden gericht zodat elke bewoner optimaal kan genieten van de zon in een prachtig groen kader.

De relatie tussen het ontwerp
en de omgeving.

Er is bewust gezocht naar een geïntegreerd ontwerp binnen zijn omliggend stedelijk weefsel. Niet enkel is er aandacht besteed aan het gebouwde volume, maar ook aan de vormgeving van de buitenruimte.

Om zowel binnen als buiten tot een kwaliteitsvolle ruimte te komen is er gezocht naar de juiste limieten van oppervlaktes, hoogtes, volumes en de onderlinge positie van de volumes ten opzichte van elkaar.

De relatie tussen de verschillende bouwblokken.

Het project wordt onderverdeeld in vier bouwblokken in functie van de gemeenschappelijke traphallen en liften. Deze onderverdeling is niet afleesbaar vanuit de omgeving omdat de architectuur niet vertrekt van gesloten en massieve bouwblokken, maar van een subtiel spel van voor-achter, hoog-laag, open-gesloten,… Hierdoor verdwijnt de korrelgrootte van de bouwblok en wordt het project gelezen als individuele volumes.

De relatie tussen de individuele woningen.

Er is gezocht naar een eenheid en gelijktijdig differentiatie tussen de individuele wooneenheden. Hierbij is er gekozen voor een mix van grondgebonden appartementen met een eigen private tuin en niet-grondgebonden appartementen voorzien van een ruim terras.